Bilişim Hukuku 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun Üçüncü Kısım Onuncu Bölümü’nde yer alan “Bilişim Alanında Suçlar” başlıklı 243. maddesi ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir.
Bunun yanı sıra özel kanunlarda da bu alana ilişkin özel hükümler yer almaktadır.
Bilişim hukuku, diğer bir ifadeyle internet hukuku Türk hukuk sisteminde özel mevzuat düzenlemesi olan bir alandır. Bu kapsamda İnternet Kanunu olarak da bilinen 5651 sayılı Kanun 2007 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun amacı; İçerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcının hukuki yükümlülük ve sorumluluklarını belirlemek ve internet üzerinden işlenen suçlarla mücadeleyi içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı ve erişim sağlayıcı vasıtasıyla sağlamaktır.
Bunula birlikte bilişim hukuku; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda “Topluma Karşı Suçlar” başlıklı ÜÇÜNCÜ KISIM’ın “Bilişim Alanında Suçlar” başlıklı ONUNCU BÖLÜM’ünde 243. maddeden 246. maddeye kadar düzenlenmiştir. Bu kanunun amacı ise, internet üzerinden gerçekleştirilen bütün faaliyetlerin kanunlara uygun hale getirilmesini sağlamak ve internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele etmeyi etkin kılmaktır.
Her iki kanun düzenlemesinin yanı sıra mevzuatta bilişim hukukunu ilgilendiren başka düzenlemeler de mevcuttur. Netice itibariyle internet hukuku; hukuk sistemimize gerçek manada öncelikle 2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’nda yer alan cezai hükümlerle girmiş olup akabinde 2007 yılında yürürlüğe giren 5651 sayılı Kanun ile çerçevesi çizilmiştir.
Avukat Levent Samğar Hukuk Bürosu olarak gerek Türk Ceza Kanunu kapsamına giren Bilişim Suçları, gerekse 5651 sayılı İnternet Kanunu kapsamına giren sorumluluklar bakımından müvekkillerimize Bilişim Hukuku alanında aşağıdaki hizmetleri vermekteyiz.
Avukat Levent Samğar Hukuk Bürosu olarak Bilişim Hukuku alanında bilişim şirketlerine hukuki danışmanlık şeklinde bilişim hukuku şirket avukatlığı hizmeti sunmaktayız. Bunun yanı sıra yer sağlayıcılar için Yer Sağlayıcılığı Bildirimi başvurusu için hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Ayrıca, gerek Türk Ceza Kanunu gerekse özel kanunlarda yer alan Bilişim Suçları bakımından müvekkillerimize Bilişim Suçları Avukatlığı hizmeti de vermekteyiz.
Bilişim Hukuku alanında danışan müvekkillerimizi öncelikle dinliyor, talep ve gerekçelerini birlikte değerlendiriyoruz.
Müvekkil taleplerini inceledikten sonra yapılması gereken hukuki işlemleri planlayarak paylaşıyoruz.
Müvekkil talebine göre yapılması gereken başvuruları, açılması gereken davaları ve tüm hukuki süreçleri değerlendiriyoruz.
Devam eden hukuki süreçler hakkında müvekkillerimizi bilgilendiriyor, süreci birlikte yönetiyoruz.
Aşağıdaki iletişim araçlarını kullanabilirsiniz.
İLETİŞİM SAYFAMIZA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN
TELEFONDA SORU CEVAPLAMIYORUZ.
SORU SORMAK İÇİN ARAMAYINIZ.
info@leventsamgar.com Pazartesi – Cuma 09:00-18:00